نانو

نانو یک مقیاس بسیار کوچک از مقیاس کوچک می باشد که امروزه در بسیاری از علوم مختلف دارای کاربرد و نفوذ کرده است . ساختمان سازی هم از مواردی است که نانو تکنولوژی در آن نفوذ کرده و پاسخگویی بسیاری از کاستی ها در این زمینه  بوده است . در این بخش ار سایت گروه مهندسین معمار بادگیر به معرفی و شناخت این پوشش می پردازیم ، با ما همراه باشید :

تکنولوژی نانو به تغییرات در چیدمان ملکول های مواد و از نو ساختن آنها در کنار یکدیگر با مقیاس نانو گفته می شود که در این ساخت و ساز ویژگیهای منحصر به فردی را برای مواد اولیه ارمغان خواهد آورد . برای مثال در صنعت ساختمان مولکول های سیلیس، نقره ،کربن یا سرامیک به ابعاد نانو و با چسبیدن به سطح زیر که معمولا با پایه آب یا الکل هستند به مانند یک پوشش تمام عیارعمل می کند و خواصی مانند آب گریزی، عدم جذب آلودگی ، جلوگیری از اتلاف انرژی و … را بوجود می می آورد .

لازم که از تکنولوژی نانو در بیشتر بخش های صنعت از خودروسازی گرفته می شود شوینده های خانگی استفاده می شود استفاده از این تکنولوژی در قسمت های مختلف ساختمان به صورت پوشش های نانو جهت عایق کاری ساختمان ها ، نمای  ساختمان ها از تکنولوژی نانو جهت دوام و پایداری ساختمان استفاده می شود .

نقش تکنولوژی نانو در عایق های ساختمان

نانو عایق ها را می توان تحولی بزرگ در عایق بندی ساختمان دانست این نسل از عایق ها براحتی بر روی تمامی  سطوح از جمله آجر، سنگ، بتن، گچ، فلز، چوب، شیشه و… قابل اجرا هسنتد و بدلیل ساختار نانو ذرات بر روی سطح کاملا جذب شده و یک لایه نا محسوس و بسیار بسیار نازک را پدید می آورند که خواص  زیادی از جمله آبگریزی بسیار بالا وعدم جذب چربی و آلودگی پدید می آورند . نفوذ آب در سازه مسئله بسیار پراهمیتی بوده و همواره مهندسان سعی بر مدیریت این عامل مخرب داشته اند.

استفاده از این نوع عایق ها بسیار راحت و سریع می باشد و می توان آن را با اسپری یا قلمو در جاهای مختلف استفاده کرد. این نوع عایق ها هماهنگ با محیط زیست هستند  و اثرات سوء عایق های قدیمی را ندارد و به نسبت، حجم بسیار کمتری مورد استفاده قرار میگیرد و دوام و پایداری طولانی تری را به همراه دارد.

نانو در بخش ساختمان

 

نقش نانو درنمای ساختمان ها 

امروزه ساخت نما و بکار بردن متریال های مختلف در نما از موارد است که در ساختمان سازی ها و معماری های امروزه بسیار پر کاربرد و محبوب می باشد اما با توجه به شرایط جوی در هر فضا و آب و هوای و شهرها که با آلودگی هوا روبه رو هستند باران های اسیدی و همچنین جذب شدن آلودگی و چربی بر روی نمای ساختمان و همچنین خزه درختان که در اطراف ساختمان هستند زیبایی آن را به سرعت محو کرده و پایداری سازه را به حداقل می رساند.

پوشش های نانو دارای خاصیت ضد آب، آنتی و آنتی باکتریال بوده و در نتیجه دوام سازه را بالا میبرند این در حالیست که عدم جذب چربی و آلودگی و دارا بودن خواص آنتی باکتریال هزینه های دوره ای تمیز کردن نما را  کاهش می دهد و در زیبایی و همچنین سالم ماندن نما در مدت طولانی تر موثر می باشد و کمک می کند.

از دیگرفواید استفاده از تکنولوژی نانو در استفاده این نوع پوشش ها شفافیت و بدون رنگ هستند  بی رنگی آن است و بر روی آن متریال های مختلف هیچگونه لایه ای مانند رزین ایجاد نمی گردد و به مرور بطور کامل جذب لایه زیرین می گردد و برای نماهایی مانند سنگ، آجر و چوب که دارای منافذ  در سطح خود می باشد فضایی برای تنفس ایجاد میکند و هیچگونه تغییر شکلی یا تغییر رنگ به ارمغان نمی آورد .

رنگ نانو

از آنجایی که نانو پوشش ها  با گذر زمان و پیشرفت روز افزون آن تکنولوژی هرروزه ارزان تر وهمچنین تجاری تر می شود، استفاده از آنها به طور گسترده ای گسترش می یافته است .امروزه محصولات نانو در همه جا دیده می شود و به چشم می خورد و در تمامی فضا ها هم استفاده می شود.

رنگ نانو از آن دسته محصولاتی می باشد که هم برای دکوراسیون داخلی کاربرد دارد و هم برای استفاده در نماهای ساختمان بسیار کاربردی می باشد . در دکوراسیون داخلی می توان از رنگ های نانو بر روی دیوارها یا بر روی لوازم چوبی ، کابینت ها و حتی پارچه های نانو برای روکش مبلمان  کمک گرفت و این امر در دنیای امروزی بسیار پر کاربرد و همچنین در بسیاری از محصولات دیده می شود.

رنگ های نانو که بیشتر در خارج از ساختمان بکار  گرفته می شود ، میتوانند به عنوان عایق کف استخرها، عایق پشت بام و حتی برای زیبایی و نماکاری مورد استفاده قرار بگیرد.

 

نقش پوشش های نانو در ساختمان

نانو پوشش های ضد حریق

 نانو پوشش ها  معمولا بدون درز ملکول ها بر روی سطوح مانع جذب آب و چربی و یا هرگونه آلودگی دیگر بین آلودگی ها می شود  به همین طریق از همین خاصیت برای جلوگیری از اشتعال مواد آتش زا نیز می توان استفاده کرد.

معمولا در آتش سوزی ها چیزی که دارای اهمیت می باشد واز پخش شدن آتش و جلوگیری از جرقه های ناگهانی و گسترش آن به دیگر مناطق است که استفاده از پوشش های نانو می تواند تا حد بسیار زیادی کمک کننده باشد و همچنین  و یا استفاده از شیشه های ضد حریق ساخته شده از مواد  نانو سیلس، مقاومت شیشه را به دو برابر افزایش داده و با جلوگیری از شکسته شدن و انتقال حرارت به مناطق دیگر کمک شایانی به مهار  کردن حریق می کند

عضویت در خبرنامه

شما می توانید با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما، همواره از آخرین اخبار معماری ایران و جهان، اطلاع رسانی در خصوص نمایشگاه ها و همایش ها و مقالات و مطالب ما بهره مند گردید. برای این منظور کافی است آدرس ایمیل خود را در کادر پایین وارد کرده و ثبت نمایید.

اطلاعات تماس

  • iconتهرانپارس، خیابان رسالت، بین باقری و تیرانداز، روبروی پمپ بنزین رشید، ساختمان شاهین، واحد 6
  • icon info [at sign] badgir.info
  • icon77724010 – 021
  • icon77703318 – 021
  • icon شنبه – چهارشنبه : 8/30 صبح الی 17/30
    پنجشنبه : 9 صبح الی 13

موقعیت بادگیر روی نقشه

موقعیت بادگیر روی نقشه
Top