دو گروه از سنگ‌های طبیعی که در نمای ساختمان استفاده می شود سنگ‌های آهکی و سنگ‌های آذرین  می باشند . سنگ نما باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد تا بتواند در برابر عوامل جوی (آفتاب، باران، یخبندان و باد) و آلاینده هامقاومت بالایی داشته باشند . بنابر این سنگی که جهت نما استفاده می‌شود باید شرایط که در ادامه مورد بررسی هستند را داشته باشند :

 نمای ساختمان و متریال سنگ

  مناسب با آب و هوا و شرایط جوی منطقه انتخاب شود : سنگ باید متناسب با شرایط اقلیمی و جغرافیایی انتخاب گردد مثلاً در مناطق سرد و مرطوب ، سنگ باید میزان تخلخل کمی داشته باشد  زیرا اگر تخلخل بالایی نداشته باشد  بر اثر یخبندان ترک می خورد و متلاشی می شودو یا در مکان‌هایی که امکان وزش طوفان شن وجود دارد ، سنگ در معرض فرسایش قرار می گیرد پس حتما باید در برابر شرایط محیطی مقاومت بالایی داشته باشد .

قابلیت صیقل خوردن و برش از  مواردی است که در طراحی نما ها و انتخاب متریال مناسب  برای نمای ساختمان ها از ویژگی های مهم و تاثیر گذار درنمای ساختمان ها به شما می آید .  داشتن مقاومت‌ کششی و خمشی بالای سنگ ها یی که برای طراحی نما از آن متریال استفاده می شود .
ترکیبات کانی شناسی سنگ باید در نظر گرفته شود: کانیهای مضر (کانیهای آهن) در برابر آب و هوا اکسیده شده و در نتیجه فرسودگی زودرس را به وجود می آورند. وجود ناخالصی به صورت مجتمع در یک نقطه و یا یک امتداد، نقطه ضعف بوده ومی تواند باعث تخریب سنگ شود.
داشتن چسبندگی خوب با ملات های متناسب با فضای ساختمان
دارای جذب آب قابل قبول و استاندارد نسبت به فضایی که در طراحی ها بایید در نظر گرفته شود
داشتن رنگ ثابت در برابر بخارها، گازها ونور آفتاب
کیفیت و مشخصات ژئومکانیکی سنگ های ساختمانی می باشدکه از شاخص های اصلی در تعیین نوع کاربرد به شمار می آید . از سنگهای تزئینی در طرحها و رنگ های متفاوت می توان استفاده کنیم .

باید سعی شود ویژگی های کیفی و کمی این سنگها همچون مشخصات فیزیکی، شیمیایی، کیفیت برش، ساب و صیقل پذیری بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی مورد قرار خواهد واعتماد مصرف کننده از طریق تهیه مشخصات کیفی سنگهای تزئینی جلب شود و زمینه لازم برای افزایش صادرات فراهم گردد.

مزایای سنگ نمای طبیعی:

   وزن سنگ : سنگ گرانیت وزن بالایی نسبت به سایر نماها دارد . امروزه استفاده از سنگ های آهکی متخلخل(تراورتن) و بهبود کیفیت آنها با استفاده از انواع رزین ها تا حدی این نقص را برطرف خواهد کرد .
عایق صوت و حرارت : این ویژگی منحصر به سنگ تراورتن است .
دوام سنگ ها : سنگ های گرانیت و تراورتن دارای استقامت ودوام بالایی است . گرانیت ها از مقاومت سایشی و خمشی مناسبی برخوردار است . در کل انواع مختلف سنگ در صورت استفاده مناسب با دوام بوده و مقاومت بالایی خوبی برای نما ها دارد .
سنگ ها برای نمای ساختمان ها  مقاومت  بالایی در آتش سوزی ها دارند
انعطاف پذیری در اجرا و قابلیت فرم پذیری مناسب بر روی کلیه سطوح از مواردی است که در نماهای سنگ می توان از آن ویژگی بهره گرفت .
کاربرد  از سنگ نمای طبیعی در محیط های صنعتی: سنگ گرانیت صیقلی در برابر نفوذ آب و ضربه مقاوم است و محیط های اسیدی قابل کاربرد است در مقابل می توان برای محیط های قلیایی نیز از از انواع سنگ های آهکی بهره گرفت.

متریال سنگ در طراحی نما

 

 معایب سنگ نمای طبیعی:

    صرفه اقتصادی در انتحاب متریال و اجرای نما : سنگ ها به لحاظ بالا بودن قیمت و هزینه نصب مقرون به صرفه نیست . البته با در نظر گرفتن کیفیت و زیبای می توان قیمت بالای آنها را در نظر نگیرید .
جرم پذیر بودن سنگ ها : انواع سنگ به دلیل طبیعی بودن جرم پذیر می باشند ناخالصی هوا را به خود جذب می کنند  و به مرور شفافیت خود را از دست می دهند . البته امروزه با استفاده از پوشش های هوشمند نانو که سبب خودتمیزکنندگی نماهای متریال سنگی می شود این مشکل کاملا بر طرف گردیده است .
کمرنگ شدن متریال سنگ در مرور زمان و  معرض نور آفتاب.
خاصیت رادیو اکتیو بودن متریال سنگ : سنگ گرانیت بدلیل داشتن خاصیت رادیواکتیو مناسب جهت استفاده در نماهای بسته نمی باشد.
سرعت اجرا متریال سنگ بالانیست ونسبت به سایر متریال ها زمان بر می باشد .
عدم چسبندگی مناسب بین بدنه ساختمان و سنگ گرانیتی بدلیل تخلخل کم این متریال  و جذب آب پایین سنگ های گرانیتی از سایر ویژگی ها می باشد .

مرمر به لحاظ جذب آب و چسبندگی دوغاب حالتی بینابین گرانیت و تراورتن دارد و از این نظر دارای برتری بیشتری است .در نظر داشته باشید که اگر از روش نصب دوغاب سیمان استفاده شود احتمال کنده شدن سنگ از روی نما وجود خواهد داشت پس بنابراین با اسکوپ کردن پشت سنگ آن را روی نما محکم خواهد کرد  در غیر اینصورت باید اندکی بعد از نصب جهت جلو گیری از ریزش سنگها،تک تک آنها را به نما پیچ کرد که ظاهر خوبی خواهد داشت . روش دیگر روش خشکه چینی است، که در این روش با استفاده از پروفیل و نبشی های فلزی پشت کار را شاسی کشی کرده و سنگ را که بصورت تایل می باشد بوسیله گیره روی شاسی محکم میکنند.

 

کامپوزیت سنگ طبیعی

در این روش پلاک های نازک شده سنگ طبیعی (به ضخامت ۱ تا ۵ میلی متر) را بر روی لایه های کامپوزیتی(یه عنوان مثال آلومینیوم با طرح لانه زنبوری، شیشه و …) متصل می کند . کامپوزیت سنگی از مزایایی نمای سنگ طبیعی و نماهای کامپوزیتی به طور همزمان برخوردار است همچنین علاوه بر این با توجه به با ارزش بودن سنگ طبیعی می توان از حجم مشخصی از سنگ استخراج شده حداکثر استفاده مفید را داشت . به دلیل زیبایی ایجاد شده توسط سنگ طبیعی این محصول کاربرد های وسیعی پیدا  می کند . کامپوزیت های سنگی قابلیت استفاده برای نماهای خارجی، داخلی،کف ساختمان، آسانسور و … داراست.

عضویت در خبرنامه

شما می توانید با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما، همواره از آخرین اخبار معماری ایران و جهان، اطلاع رسانی در خصوص نمایشگاه ها و همایش ها و مقالات و مطالب ما بهره مند گردید. برای این منظور کافی است آدرس ایمیل خود را در کادر پایین وارد کرده و ثبت نمایید.

اطلاعات تماس

  • iconتهرانپارس، خیابان رسالت، بین باقری و تیرانداز، روبروی پمپ بنزین رشید، ساختمان شاهین، واحد 6
  • icon info [at sign] badgir.info
  • icon77724010 – 021
  • icon77703318 – 021
  • icon شنبه – چهارشنبه : 8/30 صبح الی 17/30
    پنجشنبه : 9 صبح الی 13

موقعیت بادگیر روی نقشه

موقعیت بادگیر روی نقشه
Top