درهای چوبی با درکوب های سنگین، راهروهای بلند با چشم اندازی از حیاط با صفای خانه های ایرانی ، حیاطی با حوض فیروزه ای ، نور آفتابی که از پنجره های مشبک  که به فضای خانه ها می تابد؛ از بافت معماری سنتی  و ایرانی می باشد . معماری سنتی ایرانی یکی از بی نقص ترین معماری های  در سطح جهان بوده است .

به این دلیل که  بدون داشتن هیچ گونه وسایل و ابزارآلات خانه هایی با زیبایی وجزیئات با ظرافتی و ریزه کاری زیبا در نظر گرفته می شود که در بسیاری از معماری های دیگر در جغرافیاهای مختلف از این معماری ویژه بهره گرفته اند ، در این قسمت از سایت گروه مهندسین معمار بادگیر به شناخت معماری ایرانی می پردازیم ، با ما همراه باشید :

طراحی خانه های ایرانی

معماری سنتی ایرانی

معماری سنتی ایرانی ها تجلی از فرهنگ جامعه ایرانی ها در آن برهه زمانی بوده است ، در آن برهه از زمان معماران توجه زیادی به نمای خارجی خانه ها نمی کردند در عوض معماری داخلی این فضا ها مملو از رمز و راز ها و زیبایی ها بوده است و بیشتر توجهاشان  به فضای داخلی بوده است

یکی از مواردی که در معماری با سبک ایرانی این سبک از معماری توجه بیش از حد معماران به جزئیات می باشد ، به طور مثال در اکثر خانه ها که با سبک ایرانی و اسلامی ساخته شده است ، درهاي ورودي دولنگه با جنس چوبی بوده است و هر لنگه كوبه  خاص مردان یا زنان را بر روی آن تعبیه می کردند .زن ها حلقه اي كه صداي زيري داشت را و مردها كوبه چكشي شكل برایشان در روب درب ها تعبیه می شدند.

 در نظر داشته باشید که  سر در ورودی خانه های ایرانی ، هلال تزئینی بالا سر درورودی خانه ها  که نه تنها جنبه زینتی خواهد داشت  بلکه در فصول  زمستان هم بسیار کار و در تابستان ها نيز مانعي براي تابش مستقيم آفتاب می باشد .در ابتدای ورود به خانه های به هشتی ها می رسیم ، عمدتا این المان ها  وهشتی ها به شکل نیمه هشت ضلعی  می باشند و براي انشعاب قسمت هاي مختلف خانه و گاه براي دسترسي به چندین خانه خواهیم رسید .

دکوراسیون اتاق های با معماری ایرانی

دکوراسیون اتاق های تالارها با گچ بری، آيينه كاری، نقاشی روي گچ و با نقاشی روی چوب تزيين  خواهد شد . معمولا تالار ها از برای پذیرایی .بزرگترین اتاق مجاور به حیاط ، تالار خانه نام گرفته بود که معمولا از دیگر بخش های خانه از تجمل بیشتری برخوردار  است و معماری این اتاق همراه با تزيينات بسيار زيبا استفاده شده است .نشیمن خانه ها از دیگر اغلب از اهمیت کمتری نسبت به تالارها برخور می باشد و معمولا محل تجمع افراد خانواده در کنار همدیگر می باشد ، در این جا تزئینات بسیار کمترمی شود .

مطبخ های خانه های ایرانی معمولا در زیر زمین ها یا اتاق های پشتی قرار داشت ، مطبخ ها معمولا مربع يا مستطيل  شکل هستند  و نزديك آب انبار و چاه آب قرار می گیرند .

جهت خانه تابع زاویه نور خورشید و قبله است .ارسی ها گونه متفاوتی از پنجره چوبی و شیشه ها می باشد که با بالا و پایین رفتن باز و بسته می شدند. بلندای ارسی از کف تا آسمانه می باشد .

از هشتی به دالان ها  خواهد دسد  که اصلی ترین دالان به حیاط خانه منتهی میشد و همچنین دارای راهروهای فراوان به همراه پیچ و خم بود تا حریم خصوصی خانه رعایت شود و مهمان نتواند سريعا فعاليت های جاري در حياط را متوجه شوند.

 

طراحی خانه های ایرانی با سبک معماری

حیاط خانه ها ، قلب عمارت ها

پس از گذر از دالان ها به حیاط خانه که قلب عمارت است خواهیم رسید  ، اتاق های خانه در دور تا دور حیاط ها چیده می شدند ، در اغلب این خانه ها در مرکز حیاط حوض فیروزه ای رنگی قرار خواهد گرفت .

بزرگترین اتاق مجاور به حیاط، تالار خانه نام می گرفته است که معمولا از دیگر بخش های خانه از تجمل بیشتری برخوردار بوده و معماری این اتاق همراه با تزيينات بسيار زيبا بوده است.

دکوراسیون اتاق های تالارها با گچ بری، آيينه كاری، نقاشی روي گچ و با نقاشی روی چوب تزيين مي شدند. تالارها عموما برای پذیرایی از مهمان های مهم استفاده میشده و جنبه شاه نشین خانه را داشته است .

عضویت در خبرنامه

شما می توانید با عضویت در خبرنامه ایمیلی ما، همواره از آخرین اخبار معماری ایران و جهان، اطلاع رسانی در خصوص نمایشگاه ها و همایش ها و مقالات و مطالب ما بهره مند گردید. برای این منظور کافی است آدرس ایمیل خود را در کادر پایین وارد کرده و ثبت نمایید.

اطلاعات تماس

  • iconتهرانپارس، خیابان رسالت، بین باقری و تیرانداز، روبروی پمپ بنزین رشید، ساختمان شاهین، واحد 6
  • icon info [at sign] badgir.info
  • icon77724010 – 021
  • icon77703318 – 021
  • icon شنبه – چهارشنبه : 8/30 صبح الی 17/30
    پنجشنبه : 9 صبح الی 13

موقعیت بادگیر روی نقشه

موقعیت بادگیر روی نقشه
Top